Jump to content

gr3g.the.outsider

Törzstag
 • Pontszám

  21
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Közösségi hírnév

2 Semleges

About gr3g.the.outsider

 • Rang
  Pelenkás Bajkeverő

Legutóbb itt jártak

91 profil megtekintés
 1. gr3g.the.outsider

  Mi van újabban a gumiszobával?

  Újabb másfél év. Konkrétan a kérdésre a válasz: kinyitották a gumiszoba ajtaját, mindenki szabad, s egyenlő, csak néhány "elvetemült" jár vissza a koszt miatt, de a konyhás néni rég' nyugdíjba ment már, jobb híján az enyészet közben csupán a visszajárók nosztalgiázhatnak az elmúlt szép idők emlékein. Komolyabbra fordítva a szót: Hogy a Facebook nyírva volna ki a fórumozást? Nem hinném. Nem volt kötelező regisztrálni rá, de mégis megtörtént. A Ford T modell megvásárlása sem előírás, ennek ellenére elkezdődött az autók sorozatgyártása, ergo fejlődés ment végbe. Ahogy a magnókazettát is kiváltotta CD, azt pedig a digitális terjesztés. Ezen folyamat közben az azt megelőző régi dolgok eltűnnek, vagy ritkaság lesz belőle. Ez van, így járt a fórumozás is. Ez az egész több összetevős, és egy igen hosszú tanulmányt lehetne írni, miképpen is hatott a Facebook, illetve úgy általában a közösségi oldalak a chat-, a fórumoldalakra. Bár az FB-n is vannak mindenféle csoportok; kutakodva talán ott is lehet találni ehhez hasonló közösséget, de a (többnyire) valós identitásnak köszönhetően az anonimitásba való burkolózás ezzel meg is szűnt/fog szűnni. A fenti felvetések jogosak: a Facebook mindent kivált, integrál, s centralizál. De ez van, nincs mit tenni. Hála az égnek, még nem kötelező regisztrálni. A gumiszobában megmaradt 5 ember még jól elszórakoztatja egymást, a legutolsó pedig magát, mielőtt végleg egy valódiba nem kerül a teljes becsavarodást követően . Előbb-utóbb minden visszajön a divatba, kérdés csupán, hogy ez a "réteg" volt-e olyan meghatározó, hogy újra virágozni kezdjen. Remélem a következő hozzászólás nem 10 év múlva érkezik.
 2. gr3g.the.outsider

  Windows 7-et használsz vagy xp-t?

  Régi gépből kifolyólag XP, és fizetésemelés híján még az is marad.
 3. gr3g.the.outsider

  Formula 1

  Már csak 9 nap! Ámen! Szintén remélem megszakad végre Vettel sikersorozata, vagy a többiek szedik össze kellően magukat. Go Kimi!
 4. gr3g.the.outsider

  Kedvenc sorozatod??

  Breaking Bad. Kevés sorozatot nézek, így elég magas elvárásokkal szentelem rájuk időmet, de a BB az eddigi, érdeklődésemet legkönnyebben fenntartó produktum, amit eddig láttam. Okos sztori, remek karakterek - megjegyzendő, azokat szintén jól alakító színészek - és ellaposodásra minimálisan hajlamos cselekmények. Az egyetlen nagy hátránya, hogy idén véget ér.
 5. gr3g.the.outsider

  Melyik a legjobb sorozat-főcímzene?

  The Walking Dead. Szinte érezhető súlya van a benne lakozó feszültségtől, valamint a borzasztóan nehéz, és nyomasztó atmoszférától. A képi kíséret már csak hab a tortán a megfelelő hangulathoz.
 6. gr3g.the.outsider

  Mi a legrosszabb film, amit valaha láttál? II. felvonás

  Számomra a Katasztrófafilm volt az, amit legszívesebben elfelejtenék. Borzalom, és még finoman is fogalmaztam. Legalább a címe minősíti a produktumot. Még mosolyogni is képtelen voltam. Az IMDB-s 1,8 pont és Rotten Tomatoes féle 2% mindent elárul. Persze, az is lehet, hogy tök vicces az egész film, csak nekem nincs humorérzékem... vagy az ingerküszöböm van túl magasan, ami alatt ez az Istenverése kinyújtózva könnyedén átfért...
 7. gr3g.the.outsider

  Tetszik az új PirateClub?

  Szép és kellemes dizájn, semmi feltűnés. Azonban a régit most még komfortosabbnak éreztem, de lehet pár nap vagy néhány hét után visszavonom a véleményem. A gyorsaságért 5*! Ja és még valami. Ha már ennyire modern köntösbe bújt a fórum, akkor szerintem megérdemelni egy szép új logót a fellécre. Az feltenné az i-re a pontot. Gratulálok!
 8. gr3g.the.outsider

  Torrent vs Fórum

  Mindkettő. Torrentről populáris cucc, fórumról a ritkaságok - már ha van még életben lévő link, ami a torrent esetében 99%, hogy döglött az anyag, vagy nincs.
 9. gr3g.the.outsider

  Fanta vagy 7up?

  Nem vagyok egy nagy üdítős. de inkább 7up. Régen jobb volt a Fanta, ma már nekem túl édes.
 10. gr3g.the.outsider

  Alvásparalízis: Veletek is előfordult?

  Sajnos nem túl régen megadatott a "lehetőség", hogy átélhessek egy ilyet. Borzalmas volt. Mint egy horror film - pedig nem is vagyok a műfaj rajongója. Ismeretlen helyen történt, egy sötét, komor többszobás házban jártam. Ez egyikbe belépve egy széken űlő fószert találtam, csukott szemekkel, amikor oda léptem mellé, ő felém fordította fejét és vége. Valami fura "visszacsévélés" történt, ugyanis azon kaptam magam, hogy újra belépek az adott szobába, és a delikvens is az eredeti testhelyzetben ücsörög. Ekkor "felébredtem", tudván az álom, de a "mátrixban" cselekvő énemet képtelen voltam kontrollálni. Tudatosult bennem, hogy hamis világ van előttem, de nem tudtam semmit tenni, minden ment tovább. A 2. "felvonásban" ismét az ipséhez léptem, aki ezen alkalommal fel is állt a székről és megindult felém, miközben a kezeivel felém tapogatózott. Rohannom kellett, de csak hátrálni voltam képes, méghozzá lassan, ami nem volt elég arra, hogy eltávolodjak tőle, így ő egy közelebb, s közelebb ért, míg nem megragadott vállamnál fogva. Ekkorra minden erőmmel azon voltam, hogy felkeljek végre és sikerült is. Fogalmam nincs, mi követte volna az utolsó eseményt, talán harapás, vagy csak egy keringőre vágyott , de éppen elég volt ahhoz, hogy heves szívverés és izzadás közepette más se járjon a fejemben egy jó ideig. Ahogy írtam, a déjà vu-s jelenetben tudtam a helyzetről, hogy álom, de az ébredés megvalósíthatatlannak tűnt. Nagyon ijjesztő. Talán tud jó élmény is lenni, ha nem egy ehhez hasonló parás környezetben folynak az események. Utólag vissza olvasva vicces az egész, de aki átélt hasonlót, az tudja, milyen iszonyú érzés fogja el az embert, amikor a szinte - szószerint - a saját csapdájából próbál kikecmeregni. Szép álmokat!
 11. gr3g.the.outsider

  Képzelődtél már?

  Többnyire hangok, ritkán szagok, de mindkettő elvétve történik meg. Viszont déjà vu élmények 2 max 3 naponta előfordulnak. Ez utóbbihoz lehet, hogy már orvos szükségeltetik .
 12. gr3g.the.outsider

  Szombaton négytől tüntetnek a magyarok az ACTA ellen

  petya1971: Teljesen igazad van. Egyet értek. Csak arra lesz jó, hogy levezethessék a felgyülemlett feszültésget ezzel az egésszel kapcsolatban, lehetőleg civilizált módon. Pláne nem fognak változtatni, mivel gyakorlatilag illegális tevékenység mellett szólalnak fel az emberek.
 13. gr3g.the.outsider

  Az EU (Magyarország is) aláírta az ACTA-t

  Nah, hát ezt már szinte vártam. Minden baromságnak behódolunk, hogy kövessük a "protokollt"... nem mintha lenne választásunk. Ezt még ne kiabáljuk el. De ha mégis, akkor pediglen jöhet helyette valami más, valami egészen új. Amíg végig nem zongoráznak az egész világon ezen, addig még életben maradhat, szerintem. Örök igazság: "Majd lesz ami lesz." Ez eddig mindig bevált .
 14. gr3g.the.outsider

  Smallville

  De kihalt a topic. Én most értem a végére. Nem teljesen ilyen fináléra számítottam. A "hetiszörnyekkel" is többet kellett babrálni, mint az olyan ellenségekkel, akik 1-1 évadot kísértek át. Így drámailag alul maradt, pedig Darkseid volt beálllítva az eddigi legveszélyesebb ellenfélnek, ehelyett a diszkvalifikálása mentes volt mindennemű kihívástól... lehet a költségvetés ilyenkorra már az aprópénzeket emésztette fel... mindegy. Az érzelmek legalább lángoltak, ahol kellett. (Ez nagyon nyálas lett ). Az egész sorozat... hát nem is tudom... Szomorúan gondolkoltam el rajta, hogy vége. Nem látok több részt. Nincs új kaland. Ahogy az utolsó évad szolegenje szól: "Egy út vége, egy leganda kezdete." Ettől kezdve szint a folytatás ismert. De mégis űr maradt számomra. Az utolsó képsorokat követően, rögtön felidéztem a legelsőket. A felhőtlen ünneplést, a "semmiből" lecsapó meteoresőt, az égből pottyant gyermeket, valamint azt azt az arcot, azt a Clark Kentet, akinek végig követhettük élete többé és kevésbé meghatározó pillanatait. Szülők, barátok és tapasztalatok, amik azzá tették, akivé vált. De nincs tovább... hüpp. Szerettem a sorozatot. A cselekmények olykor laposak voltak, ahogy a karakterek dimanikája is olajozatlanul maradt helyenként. A sok-sok más apróság ellenére meghatározó szériát láthattunk. Ifjúsági zsánere ellenére, sok fontos mondani valóval bírt. Tanított, elgondolkodtatott. Éppen csak annyire, amennyire az alkotók szánták. Nem tudom, mit írhatnék még róla, hiányozni fog... még így a hivatalos finálé után közel egy évvel is. Marad a nosztalgia. Bízom benne, akadnak még olyan fórumozók, akik szintén szívlelik a Smallville-t és nem feledték még el.
 15. gr3g.the.outsider

  Bedurvult az Anonymous

  A kérdés csupán az az, hogy az érintett szervek miként látják ezeket a cyber-lázadókat. Szerintem nem tartják őket komoly fenyegetésnek... persze, amíg nem csinálnak valami igazán nagyszabásút. Szép, hogy lekapcsolgatnak néhány nagy oldalt, bepiszkálódnak ide-oda, de azt gondolom, túlságosan merészet nem kockáztatnak meg. Elérni ezzel az egésszel lehet semmit nem fognak. Nehéz lesz igazi tiszteletet kivívniuk, már ha vágynak egyáltalán erre. De lehet tévedek. Azért drukkolok nekik. Elvégre valakik látványosan hangot adnak dolgoknak. Főleg most olyannak, ami érint minket.
×